Tillbehörstips – Grillad vitlök

Idag vill jag tipsa om ett enkelt och gott tillbehör till grillat (som jag tidigare bloggat om på tomatprat), nämligen grillad vitlök. Det går snabbt att göra och du kan smaksätta med olika kryddor och oljor. Resultatet blir en mild mjuk vitlök som sätter lite extra piff till den övriga maten.

Dela en hel vitlök längsmed så att det blir två delar. Lägg varje del i en egen bit aluminiumfolie. Ringla över lite olivolja och flingsalt. Knyt ihop paketen och lägg på grillen ca 15-20 minuter.

Vill du variera går det bra att krydda med smaksatta oljor och/eller örtkryddor/smaksatta flingsalt.

Just idag blev det grillad lax, nypotatis, grillade sockerärtor och vitlöken. Bara att gröpa ur klyftorna och äta.

Kommentarer

Lisa skrev 2011-07-31 klockan 20:52

Mmm, det ser jättegott ut! Jag älskar vitlök i ugn så detta måste jag prova! Tack för dina kommentarere förresten Millan! Ja gud, restaurangen "Fat duck" var en helt otrolig upplevelse vi aldrig glömmer, maten var helt sjukt häftig! Rekommenderas verkligen fast det var så svårt att få bord, men klart värt besväret! :) Mvh Lisa

tina skrev 2011-08-04 klockan 18:11

Så frestande och smart, det här bokmärker jag!

Lämna en kommentar




*