Tävling – grilltips

En av de bästa sakerna med sommaren är grillkvällarna tycker jag! Att sitta ute och äta och bara njuta av livet.

I sammarbete med Kelda så har vi nu en tävling här i bloggen. Det enda du behöver göra är att tipsa om dina favoriter på grillen! Skriv en kommentar och berätta vad du helst grillar och vilka tillbehör du vill ha!

vinster

1:a pris: Två fina Kelda-soppskålar

2-3:e pris: Val mellan Kelda-T-shirt eller Kelda-Topp

Sista dag att lämna en kommentar är tisdagen den 6 juli kl 7.00.

Kommentarer

Matilda skrev 2010-06-28 klockan 08:40

Allra helst lägger vi fiskpaket på grillen! Fullt med goda grönsaker, en fin fiskbit och kanske några räkor. Ja och så en klick smör också förstås! Mycket god mat och minimalt med disk! Tillbehör till detta: behövs inte eftersom det automatiskt blir en god smörsky i paketet.

Malin skrev 2010-06-28 klockan 08:59

Min absoluta favorit är grillad lax. Pensla med grillolja, ös på med citronpeppar och grilla tills laxen är klar. Serverat med romsås såklart. Gott i all sin enkelhet :) Baconlindad lax och/eller sparris är också en favorit.

Anne-Lie /Superteach skrev 2010-06-28 klockan 09:48

Jag älskar att grilla marinerade kycklingsfiléer! De ska vara ordentligt marinerade (=ganska länge). Till detta är det också gott att grilla aubergine i små foliepaket; skiva auberginen i ca 3cm tjocka skivor, klicka på ganska ordentligt med vitlöksost (sorten spelar ingen roll, bara det är någon av de mjuka bredbara ostarna), vira om folien och lägg på grillen. Auberginen tar ganska lång tid men är väl värt väntan! Till detta serveras en härlig sallad med många olika sorters sallader i, och taziki förstås!

Linda skrev 2010-06-28 klockan 12:40

grillar helst kycklingfile, gärna som grillspet med olika grönsaker på. Lax ärockså gott att grilla och varför inte det som många grillar , fläskkarre. Tillbehör blir en god sallad, nybakat bröd, potatisgratäng eller potatissallad

Tomas skrev 2010-06-28 klockan 19:11

Oavsett om du är vegetarian eller äter kött så gillar alla grillade hela majskolvar. EN klick smör på räcker bra eller om man vill lyxa till det, ett gott kryddsmör

Karin skrev 2010-06-28 klockan 21:16

Vårt bästa grilltips är inte ett kött utan en smakförstärkare. Vi har stora äppelträd i vår trädgård som vi behövt beskära mycket. När vi beskär så sparar vi alla äldre kvistar och sågar till dem till små stumpar. Dessa lägger vi sedan på när vi grillar med klotgrillen (locket på såklart) och röken ger sedan en fantastisk smak. vi har prövat med fläskfile, revben, kyckling och äggplanta med gott resultat. Nästa gång blir det lax och det tror vi blir smaskens! Karin Och Per

monica skrev 2010-06-28 klockan 21:17

Min favorit är marinerad kycklingfilé :-P Jag har gärna mycket tillbehör...som tex: jordnötssås, vitlökssås av feta/creme fraiche, frukter, baconlindade bananbitar med curry, fetaost (tetrapack!) m.m.

ANNIKA skrev 2010-06-30 klockan 13:05

Marinerad fläskfile´ som grillas hel för att behålla saftigheten,majskolvar eller grönsaker i form som gör det lättare att grilla. Sen hemgjord potatissallad eller pommes chataue ,potatisgratäng eller varför inte färskpotatis med örtsås och vitlökssås eller tzatziki. och naturligtvis en grönsallad. Funkar alltid härhemma..

Jessica Rådne skrev 2010-06-30 klockan 20:50

Mitt bästa grilltips är chokladbanan! Man lägger en oskalad banan i ett foliepaket, skär en skära i bananen och stoppa ner bitar av mölkchoklad. Sedan stänger man foliepaketet och lägger på grillens efterglöd i ca 5 min. Chokladen smälter och det blir den ljuvlig desert efter en riktig bbq-fest :) ps - jag så gott som lever på Kelda-soppor. Äter de varje dag efter jobbet. De fina skålarna skulle därför hamna i de bästa av händer med mig!

Hanna skrev 2010-07-01 klockan 10:51

Kött, fisk och fågel i all ära – men grönsaker på grillen är ett måste för mig. Grillspett med färska, marinerade champinjoner, majskolvar, körsbärstomater, paprika, zucchini - alternativen är många och det fina är ju att var och en kan välja sina favoritgrönsaker till just sitt grillspett.

Linda skrev 2010-07-05 klockan 18:09

Grillar helst laxfilé, grönsaksspett och pilgrimsmusslor men även en burgare eller korv blir god på grillen. Mitt absoluta favorittillbehör är mammas grillsås, måste provas! så här kommer receptet: 2 dl chilisås 1/2 dl finhackad gul lök 3 pressade vitlöksklyftor 1 tsk worchestershiresås 1 tsk dijonsenap 2 msk olja 2 msk vinäger Några droppar citronsaft Blanda allt och låt stå någon timme. Passar till allt grillat, men även till sallad, pitabröd osv. Hoppas på tur nu! /Linda

Lina skrev 2010-07-05 klockan 21:24

Sparris inlindad i bacon är min favorit :)

Grilla skrev 2010-08-27 klockan 11:51

Helgrillad fläskfilé med Santa Maria BBQ Marinade Allround. Marinera köttet dagen före. Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat. Grilla i ca 20-25 minuter med lock. Vänd köttet med jämna mellanrunm. Det ska inte vara riktigt färdigt när du tar den från grillen. Låt den vila inlindad i folie i ca 20 minuter innan du skivar den. Låt den ligga varmt, ca 30-50 grader. Mums !

Lämna en kommentar




*