Tapasturer i Barcelona

I Spanien är det tapas som gäller! Det är bara att inse. Det kan vara svårt som nybörjare att veta vad man ska beställa, hur mycket och var man ska gå. Kan väl erkänna att vi långt ifrån är några experter men vi lyckades ändå få tag i riktigt många bra rätter på vår höstresa till Barcelona. Det här inlägget består av en samling foton på tapasrätter vi åt på olika restauranger runt om staden.

Första kvällen i Barcelona hade vi bokat en guidad tapas-tur runt city. Detta visade sig vara en väldigt trevlig och lärorik tur som tog oss till ett antal tapasrestauranger, butiker och även in om den stora matmarknaden mitt i staden. Off season som det var blev vi dessutom inte mer än fyra på turen så det blev väldigt lyxigt och trevligt! Turen finns att boka på www.foodwinetours.com. Det var perfekt att gå på denna turen redan första kvällen så man sen hade lite koll på stadskärnan samt hur man hanterar en tapasrestaurang :)

tapas i barcelona

Bröd med tomas, vitlök och olivolja. Lufttorkad skinka och salami (Fuet som det heter i Spanien).

tapas i barcelona

Rostad paprika och syltad lök på smördegsbröd.

tapas i barcelona

Friterad “sak” innehållande ost och skinka.

tapas i barcelona

Dessa trodde jag inte alls jag skulle tycka om när jag fick dom beskrivna som friterad “fiskmos” med vitlök. Men wow säger jag bara. En av kvällens riktiga höjdare.

Suddigt i förgrunden syns två “la bomba” som vi har bättre foto på längre ner.

tapas i barcelona
Fritata (potatiskaka) på bröd med ansjovis på toppen samt spett med soltorkad tomat, mozarella, basilika och kronärtskocka.

tapas i barcelona
Chevre med fikonmarmelad på någon slags kaka till vänster. Toast med krabbsallad till vänster. Två kalla tapas.

tapas i barcelona

Chistorra på bröd. Vissa restauranger är praktiska för nybörjare. Dom har alla tapassorterna på disken så man går själv fram och plockar vad man vill ha. Sedan räknar dom tandpetarna och så får man betala efter hur många man har.

tapas i barcelona

Kall skaldjurssallad med musslor, räkor, paprika, crabsticks, dränkt i olivolja.

tapas i barcelona

Potatiskaka, bröd med olivolja, tomat vitlök. Det sistnämda har ALLA restauranger så det verkar väldigt populärt även om det kanske inte är min favorit.

tapas i barcelona

La Bomba. Friterad potatisboll (ibland med kött i mitten) med stark och vitlökssås.

Som ni ser hann vi med många rätter på vår långhelg i Barcelona. Tror dessutom vi kom hem med fler foton på mat än på turistattraktioner ;)

Kommentarer

sonia skrev 2014-01-29 klockan 14:40

à‘AMYYYYYY thanksssss very nice your guide in barcelona sonia MUAKS

Lämna en kommentar
Reklam: