Taller de Tapas – en av Barcelonas bästa tapasrestauranger

När man är på semester och börjar bli hungrig är det sällan man har tid att gå runt och leta länge efter en bra restaurang utan det blir ofta första bästa ställe man hamnar på. Vi brukar använda nätet i förväg och pricka in tips på en karta innan vi åker utomlands så var man än är i stan så finns det nått ställe man läst om i närheten.

När vi i höstas åkte till Barcelona hade vi inte hunnit göra vår karta utan det blev flera klassiska “första bästa” besök istället. Vi hade riktigt tur flera gånger men det här stället var absolut en riktig tiopoängare! Fullt med folk, trevlig personal, en fantastisk stämning, otrolig mat och dessutom riktigt bra priser! (62.90 euro för massor med mat, vin och dessert för två) Det kan knappast bli bättre än såhär.

Restaurangen heter Taller de Tapas (vi var på Argenteria 51) och ligger på bekvämt gångavstånd från city.

 

taller de tapas

Som jag sa i tidigare inlägg är detta inte min favorit men detta var ett av de bästa exemplen vi fick av denna klassiker. Bröd med tomat, vitlök och olivolja.

 

taller de tapas

Efter vi varit på matmarknaden och sett bergen av svamp (vi var i Barcelona mitt i svampsäsongen) så kunde jag inte låta bli att beställa in denna tapas med smör- och vitlöksstekt svamp. Otroligt gott och eftersom Millan är allergisk mot färsk svamp så fick jag dessutom behålla den för mig själv.

 

taller de tapas

Kall tapas med kikärtor, spenat och lök.

 

taller de tapas

Om ni besöker denna restaurang så måste ni beställa in dessa kycklingvingar med citron och vitlök. Detta var nog det godaste jag åt på hela Barcelonaresan!

 

taller de tapas

Friterad kronärtskocka. Detta har vi fått en gång tidigare på restaurang och det är fantastiskt gott! Om nån vet hur sjutton man gör detta får ni gärna berätta så vi kan försöka själv.

 

taller de tapas

När vi beställde in en hamburgare på en tapasrestaurang trodde vi i vår enfald att vi skulle få en en liten, lagom smakprovsburgare. Det visade sig vara en normalstor burgade som vi fick in tillsammans med allt annat vi beställt. Dessutom var den otroligt smaskig med chevréost, honung och ruccola. Fotona ovan är inte alla tapas vi åt och desserten glömde vi helt bort att fota! Rulla tillbaks till hotellet gjorde vi nästan efter detta restaurangbesöket.

 

Lämna en kommentar
Reklam: