Tacopaj gjord på rester

Hur lite köttfärs du än får över efter fredagstacosen, gör det till en vana att frysa in det. Och sen när frysen är full av småpåsar plockar du fram dem och fyller ett pajskal. Tacopaj gjord på rester, smart på så många sätt och dessutom väldigt gott!

hur man gör en tacopaj

Tacopaj gjord på rester

från tacomiddagen

Gör såhär: Gör pajskalet. Finns färdig att köpa som du bara rullar ut i formen.

Lägg i fyllningen. Blanda äggstanningen och häll över. Toppa med riven ost. Grädda 30 minuter på 200 grader.

En påse med frysta tacorester.

Rester av:

stekt köttfärs smaksatt med tacokrydda
färska hackade tomater
finhackad rödlök
paprikabitar
majskorn
ost

Allt blandas och fryses in. Smidigt att sen bara plocka fram påsen vid behov.

Tacopaj gjord på rester

Pajskal (om du vill göra eget)

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 äggula

Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och äggula och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Äggstanning:

2 ägg
2 dl mjölk

Vispa ihop.

Tillbehör:

sallad
nachochips

tacopaj till middag

Enklare och smartare än såhär blir det knappt! Succé hos barnen dessutom!

Kommentarer

Johan skrev 2017-02-02 klockan 19:06

Det bli alltid rester efter tacos, även ikväll! Tack för inspirationen att göra något nytt med resterna.

Lämna en kommentar




Reklam: