Tacopaj gjord på rester
Hur lite köttfärs du än får över efter fredagstacosen, gör det till en vana att frysa in det. Och sen när frysen är full av småpåsar plockar du fram dem och fyller ett pajskal. Tacopaj gjord på rester, smart på så många sätt och dessutom väldigt gott!

Tacopaj gjord på rester
från tacomiddagen
Gör såhär: Gör pajskalet. Finns färdig att köpa som du bara rullar ut i formen.
Lägg i fyllningen. Blanda äggstanningen och häll över. Toppa med riven ost. Grädda 30 minuter på 200 grader.

Rester av:
stekt köttfärs smaksatt med tacokrydda
färska hackade tomater
finhackad rödlök
paprikabitar
majskorn
ost
Allt blandas och fryses in. Smidigt att sen bara plocka fram påsen vid behov.

Pajskal (om du vill göra eget)
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 äggula
Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och äggula och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
Vispa ihop.
Tillbehör:
sallad
nachochips

Enklare och smartare än såhär blir det knappt! Succé hos barnen dessutom!
Reklam:
Lämna en kommentar