Svartvinbärssill med lime
I somras plockade jag svarta vinbär som vi frös in. Jag hade redan då en ide om att jag ville använda dem till en av sillarna till jul. Jag surfade runt efter lite inspiration och hittade ett hos ICA som verkade som en bra grund. Men när jag stod där och skulle laga sillen så blev det en hel del ändringar. Som vanligt blev “juryn” oense på julafton om det var gott eller inte. Det är sällan vi är överens.. Men jag tyckte att det var en god sill med stark smak och vinbären i blev riktigt goda.
Svartvinbärssill med lime
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 rödlök
1 äpple
4 lagerblad
6 kryddnejlikor
300 g svarta vinbär
Inläggningslag:
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
1 dl konc svartvinbärssaft
1 lime (skalet från hela och saften från halva)
Blanda ihop ättika och socker i en bunke. Rör tills sockret lösts upp.
Häll i vatten, saft, zest från 1 lime och saft från 1/2 lime och rör om.
Öppna sillen och låt rinna av. Varva sillbitar, skivad rödlök, tärnat äpple, lagerblad, kryddnejlikor och svarta vinbär i en burk. Häll över inläggningslagen.
Låt stå kallt minst 2 dygn. Rör gärna runt någon gång undertiden.
Reklam:
Lämna en kommentar