Stekt lax med spenat och grapefrukt
Ett läckert laxrecept bjuder vi på idag. Att det är både fettsnålt och snabblagat gör knappast det här sämre!
Stekt lax med spenat och grapefrukt
till 2 portioner
300 g laxfilé
citronpeppar
1 msk olivolja
100 gram bladspenat
1 avokado
1 röd grapefrukt
tomater
gurka
1/2 dl pistagenötter
1/4 dl saltrostade pumpafrön (lägg pumpafrön i ett varmt stekjärn, tillsätt ett par droppar olja och rikligt med salt och rör om. Låt fräsa ett par minuter men akta så att du inte bränner dem.)
1/2 citron
Krydda laxen med citronpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fisken runt om i ca 7 minuter eller tills den blir genomstekt.
Lägg spenatbladen på ett serveringsfat. Skala avocadon och grapefrukten. Skär ut fina filéer ur graptefrukten. Fördela avocado och grape över spenaten. Skölj och dela tomater. Skär gurka i bitar. Lägg på laxfiléerna och toppa med nötterna. Pressa lite citronsaft över.
Källa: Receptet kommer ursprungligen från tidningen ShapeUp Nr 1 2014, men vi har lagt till lite ingredienser för att få det som vi vill ha det.
Reklam:
Lämna en kommentar