Sous vide kyckling, ugnsbakade rotfrukter och coleslaw
Innehåller reklam för Thermomix
Om du inte redan tillagar din kyckling i sous viden, så måste du bara testa. Aldrig mer torr kyckling! Du kan givetvis sous videa din kyckling i Thermomixen, men vi fick inte plats i den just idag, då vi skulle förbereda lite lunchlådor också.
Sous vide kycklingfilé
Kycklingfilé – från djupfryst rakt ner i vattnet
65 grader – 2,5 timme
Kycklingfilé tinad/färsk
Medium 63 grader – 1,5 h
Well Done 72 grader – 1,5 h
När kycklingen är färdig tar du upp den ur och steker den i riktigt varmt stekjärn med smör, så den får riktigt fin yta.
Ugnsbakade rotfrukter
Här är det bara att blanda som du vill, potatis, sötpotatis, morötter, palsternacka, sellerirot, lök. Skär i klyftor, ringa över lite olja och kryddor. In i ugnen, varmluft 200 grader ca 30 minuter.
Coleslaw i Thermomixen
Att göra coleslaw i Thermomixen är verkligen löjligt enkelt, och resultatet blir superbra.
200 g kål, i stora bitar
100 g morötter, i stora bitar
1 grönt äpple (ca. 100 g), i kvartar
20 g lök
kryddor (salt, peppar, italiensk salladskrydda)
2 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
Lägg kål, morötter, äpple, lök, kryddor, majonnäs och cremefraiche i mixerskålen.
5 sekunder, hastighet 5
Läs mer om Thermomix här:
https://sweden.thermomix.com/
Reklam:
Lämna en kommentar