Snabbfixade soppmuffins

Det har blivit mycket soppa här hemma i vinter och många soppor kräver nästan ett gott bröd till. Men en dag var det plötsligt slut på bröd i frysen och ingen tid att hinna baka något nytt. Lösningen blev en snabbfixad muffinsvariant där det bara är att röra ihop ingredienserna, klicka ut i formar och in i ugnen.

Snabbfixade soppmuffins
12 stycken

2 dl fullkornsvetemjöl (eller någon annan vetemjölsvariant)
3 1/2 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1 dl pumpafrön och/eller solrosfrön
1 tsk salt

2 dl mjölk
2 ägg
2 msk honung
2 msk olja

Pumpafrön och/eller solrosfrön till garnering

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Blanda sedan i allt det andra och rör tills det blir en jämn smet.

Lägg formar i muffinsplåten och klicka ut degen. Strö eventuellt över fler frön och tryck till lite.

Grädda i 175 grader ca 20 min.

Här serveras muffinsarna med soppan Minestra di verdure
Klicka här för att komma till receptet.

De läckra bruna muffinsformarna kommer från Hembakningsrådet:
http://www.hembakningsradet.se/

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-01-18 klockan 21:19

Vilka härliga soppmuffins, de skall jag allt ta och testa här hemma och sedan är det ju frön i , min absoluta favorit :-)

Lämna en kommentar




*