Snabbaste nybakade brödet till vardagssoppan
Jag är inte mycket för halvfabrikat och jag har lite gömt det här tipset för er. För det går emot min filosofi fullständigt att gilla den här typen av produkter. Men mitt i vardagsstressen så har jag lärt mig att det ger lite vardagslyx till maten, för man kan göra så mycket med färdig pizzadeg.
Vad sägs om en nybakad focaccia-variant. Perfekt när man ska äta soppa och vill känna lyxen av nybakat bröd till.
Focaccia
1 förp färdig pizza(sur)deg
olivolja
kryddor (lite timjan och rosmarin är exempelvis gott)
flingsalt
Olja en form eller lägg bakplåtspapper i. Vik degen på mitten och tryck ner i formen. Ringla över olivolja och kryddor.
Baka brödet mitt i ugnen, 200-250 grader (läs på förpackningen då det är olika för olika tillverkare), ca 20 min eller tills det är genomgräddat.
Reklam:
Lämna en kommentar