Snabb Bouillabaisse
Koka soppa på en spik – det är så det känns när man använder Keldas färdiga soppor. Vi gillar egentligen inte halvfabrikat, men jag måste säga att den här Bouillabaissen är väldigt lättlagad och god vardagsmat. Dillröran till är nästan överflödig, men har du en klick överbliven creme fraiche och lite dill i frysen så ger den lite mer smak till soppan. Så tummen upp för denna goda soppa, med recept hämtat från Keldas sida.
Får du rester över så bör du inte frysa dem. Blir mest gegg efter en runda i frysen.
Snabb Bouillabaisse
till 2 portioner
5 dl Kelda Fisk- & skaldjurssoppa
1/2 liten fänkål (ca 100g)
200 g fiskfile (tex hoki, sej eller torsk)
150 g räkor med skal (60g utan)
8 körsbärstomater
Dillröra:
4 msk creme fraiche
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad dill
Blanda creme fraiche vitlök och dill. Ställ kallt sålänge.
Skala räkorna.
Skär fänkålen i tunna strimlor, fisken i bitar och dela tomaterna. Värm soppan i en kastrull under omrörning
Lägg i fänkålen och sjud någon minut. Lägg ned fisken i soppan och sjud ca 2 min tills den är klar. Lägg i tomaterna och värm försiktigt. Lägg till sist i räkorna
Häll upp i soppskålar och klicka i dillröran.
Källa: http://kelda.se/#/recipes/snabb_bouillabaisse
Reklam:
Lämna en kommentar