Salt på McDonalds i Seoul

Som svensk är jag van vid de små saltpåsarna som finns på hambugerställen. Detta är verkligen inte speciellt självklart om man är korean. Salt används mycket sparsamt i Korea då det anses vara ohälsosamt. Det är mycket fokus på “healthy” inom koreansk mat men synen på vad som är hälsosamt tycker jag ibland är lite konstig. Kimchi anses tex vara väldigt nyttigt av någon anledning. Ber man om salt på McDonalds i Seoul så tar dom den stora saltkaret (som knappt används) och saltar i ett plastlock till en.

En annan sak i Korea är att folk väldigt ofta delar mat. Beställer man vars en rätt på en restaurang så får man alltid in rätterna en och en när dom är klara. Inte alla samtidigt som vi är vana vid. Delar man endå rätterna så vill man väl få dom såfort det går? Detta syns även på McDonalds som har många menyer med tex 2 burgare, två läsk, ett pommespaket och ett paket lökringar. Är man inte rädd för baciller så är det bara att ta seden dit man kommer och göra som koreanerna. Då får man dessutom testa fler konstiga maträtter :)

Kommentarer

DrAnnika skrev 2008-10-10 klockan 14:34

Men är inte kimchi typ kål i någon sorts stark sås med tomat? Så det borde ju vara rätt nyttigt? jag var sjukt less på kimchi och tofu efter 10 dagar i Korea, och drömde om en stor hamburgare med potatisklyftor!!

Chrisse skrev 2008-10-10 klockan 22:10

DrAnnika: jo det är säkert rätt nyttigt men väldigt speciellt! Ja som tur är så finns ju alla amerikanska kedjor i korea så man kan alltid nödäta på mcd om det behövs. :)

Lämna en kommentar
Reklam: