Rödbetsrisotto
Vi fortsätter att testa Mildas nyheter och idag har turen kommit till “Milda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan”
Rödbetsrisotto
4 portioner
2 rödbetor
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl Milda mat Rostad Vitlök & Citrontimjan
1 lök
4 dl risottoris
1 msk flytande margarin
50 g rucolasallad
1 dl riven parmesan
fisk/kött/kyckling
sallad
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 20-30 minuter. Skala och skär i småbitar.
Koka upp vatten, buljongtärning och Milda.
Fräs hackad lök och ris lätt i flytande margarin i en traktörpanna. Tillsätt hälften av buljongblandningen i pannan och låt sjuda tills hälften av vätskan är borta.
Tillsätt rödbetor och resten av vätskan och koka tills riset är färdigt. Tillsätt vatten vid behov. Hacka rucolan och blanda ner. Riv parmesanen och blanda ner.
Servera med fisk/kött/kyckling och en sallad.
Jag valde att äta risotton med lax och Chrisse ville ha en köttbit till.
Och? Detta är mat helt i min stil. Krämig risotto och fisk. Chrisse var lite mer skeptisk till det hela. Rosa mat ser inte sådär jättegott ut och jag kan väl hålla med honom om detta. Men smaken var det inget fel på. Det var dessutom riktigt gott i lunchlådan dagen efter.
Kommentarer
Jennie skrev 2009-02-16 klockan 19:28
Missa inte om att vara med och tävla om 2st valfria kryddor från Aromia på min blogg! http://kalasgott.blogg.se/2009/february/tavling.html
Reklam:
Lämna en kommentar