Aubergineröra med röda linser
Vegetariskt betyder inte fettsnålt, men denna lätta linsröra är både fettsnål, kryddstark och billig. Perfekt vardagsmat. Skulle du nu vara en sån som måste äta kött går det utmärkt att fräsa 400 g nötfärs och blanda ihop med det andra. Resultatet blir en maffig köttfärssås med mycket smak.
Aubergineröra med röda linser
till 4 portioner
1 gul lök
3 morötter
1 liten aubergine
olivolja
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
1 msk finhackad persilja
1 röd chili
till servering:
spaghetti
broccoli
Skala löken och morötterna. Hacka löken fint. Grovriv morötterna. Skär auberginen i mindre bitar. Fräs lök, morötter och aubergine i olja tills de börjar mjuka.
Häll i tomater, vatten, buljong, linser, persilja och finhackad chili. Låt såsen puttra tills linserna har blivit mjuka, vilket tar ca 20 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Servera med ångkokt broccoli.
Tips: Fungerar utmärkt att göra som storkok och frysa in till lunchlådor. Röran är även god att servera ihop med bulgur för lite variation.
Reklam:
Lämna en kommentar