Rimmad kyckling – perfekt till buffé
Planerar du någon form av buffé iår så måste vi tipsa om rimmad kyckling. Gör den på färsk fin kycklingfile och det hela blir en saftig och god kyckling som du med lätthet kan förbreda dagen innan och bara ta fram och servera kall.
Här serverar vi den med ugnsrostade rotfrukter, men det går lika bra med en rejäl grönsallad, bulgur- eller potatissallad.
Rimmad kyckling
700 g kycklingfiléer
lag:
3 dl iskallt vatten
2 msk salt
att steka i:
smör
tillbehör:
ugnsrostade rotfrukter, ex. potatis, morötter, lök, sparris
sås
Gör lagen genom att lösa upp saltet i vattnet, i en bunke. Putsa kycklingen och lägg ner i lagen. Låt stå 2 timmar i kylskåp. Försök att hålla tiden, för risken är annars att kycklingen blir allt för salt.
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta upp kycklingen, låt rinna av och torka köttet med papper. Bryn köttet i smör så att det får en fin stekyta.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt termometer i köttet. Låt stå i ugnen ca 30 minuter, tills kyckligen har en innertemperatur på 70 grader. Ta ut och låt kallna. Skär sedan kycklingen i tunna skivor.
Reklam:
Lämna en kommentar