Rice krispies treats
Ca 40 bitar
50 gr smör
1 påse marshmallows (250 gr)
12 dl Rice Krispies (flingor från Kellogs)
200 gr mörk choklad
Gör så här:
1. Smält smöret, häll ner marshmallowsen och smält samman med smöret på medelvärme.
2. Ta kastrullen från plattan och vänd ner Rice Krispies (det blir ordentligt kletigt och det går inte att ta för god tid på sig vid detta moment för då får inte alla flingorna någon smet på sig).
3. Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll upp massan. Platta genast till smeten med handen till en ca 2 cm tjock kaka (OBS! Handen måste vara lätt fuktad av vatten, annars klibbar allt fast i handen på dig!). Låt kallna.
4. Skär kakan i rutor om ca 4 x 4 cm. Smält chokladen och doppa rutorna till hälften i chokladen. Ställ på bakplåtspapper att stelna.
Ursprunskälla: Allt om Mat, Julspecial 2007
Marias kommentar:
Himla lätt godis/kaka att göra men inte så god som jag mindes den från min tid i San Francisco. Visst, det är sött, det är kladdigt och det är ganska gott, men det finns helt klart godare sötsaker att äta.
Kommentarer
fredagen och rice krispie treats | Utbytesstudent i USA | Ericas blogg skrev 2009-09-26 klockan 18:11
[...] Kalla: https://saltpeppar.se/blog/?p=1029 [...]
Fanny skrev 2010-12-03 klockan 18:31
Suveränt gott blir det om man låter ca 50-100 g mjölkchoklad smälta ihop med marshmallowsen. Rekommenderas, smaken blir mycket bättre!
Reklam:
Lämna en kommentar