Remsans Kasslergratäng med mango

Dagens recept kommer från bloggen Remsans bistro. Titeln på inlägget var “Solen i en form” och en dag mitt under den regniga sommaren lät det helt underbart.

Kasslergratäng med mango
till 6 portioner

800 g kassler i skivor
1 stor rödlök, strimlad
2 mango, tärnad (jag körde med 1,5 förpackning av icas djupfrysta)
2 dl vispgrädde
2 msk svensk stark senap
2 msk riven ingefära
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
riven ost

tillbehör:
matgryn
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kasslerskivorna omlott i en ugnsform. Sprid ut löken och mangotärningarna över kasslerskivorna. Blanda grädde, senap och ingefära, salt och peppar. Häll blandningen över kasslern och strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera tillsammans med valfritt matgryn och en krispig sallad.

Källa: http://remsansbistro.blogspot.se/2012/04/solen-i-en-form.html

Millans kommentar: Jag blev inte fullt lika lyrisk som Remsan över den här maträtten. Lite för sött med all mango för min del. Men det var absolut inget fel på smaken. God men framförallt väldigt lättlagad vardagsmat.

Kommentarer

Emmy skrev 2012-08-02 klockan 00:20

Det kanske blir för mycket med 2 mango. Jag minns bara att jag tyckte det kunde varit mer mango när jag använde en, men så är jag en suckker for mango ;-)

Marie skrev 2012-08-03 klockan 13:23

Ser väldigt gott ut. Det blir nog till att prova med - med 1 mango.

Millan skrev 2013-04-18 klockan 17:25

Då det här inlägget tyvärr spammas sönder stänger vi kommentarerna på detta. Men kommenterna gärna på något annat inlägg!