Randig hallondessert
Det kom ett mail till Salt&Peppar från Åsa Carlstedt som tipsade om en randig hallondessert. Det lät så enkelt så vi var tvugna att testa direkt :)
Randig hallondessert
2 dl creme fraiche
200 g frysta hallon
1/2 dl socker
3/4 dl nougatsås ( 0dense, finns färdig på plastflaska)
Vispa creme fraichen fluffig, helst med elvisp.
Låt hallonen halvtina och mosa dem tillsammans med sockret.
Bottna små glas med med nougatsås, klicka på den vispade creme fraichen och överst hallonen. Servera genast
Räcker till ca 4 stycken små glas.
Och om detta säger vi bara mmmm! Det bara försvann ner i magen direkt! Tack för receptet Åsa!
Kommentarer
Berith skrev 2007-10-17 klockan 02:04
Det här ser gott ut!
Blir det fyra glas som på bilden, för dom är ju inte så små?
Millan skrev 2007-10-17 klockan 06:34
Berith: Nä, det blir två glas av den sorten (och en liten skvätt hallon över).
Filibabba skrev 2007-10-17 klockan 21:59
oj, det där ser sjukt gott ut! :P
Eva skrev 2007-10-18 klockan 10:57
Någon aning om det funkar att vispa den lättare varianten av creme fraichen?
Millan skrev 2007-10-18 klockan 12:59
Eva: Om man försöker vispa lätt-varianten blir det som på fotot ;)
Det blir inte fluffigt, men det är gott ändå. Nästa gång testar jag dock den riktiga varianten.
Eva skrev 2007-10-19 klockan 20:08
Tusen tack! Då slapp jag pröva mig fram! =)
Reklam:
Lämna en kommentar