Räktoast med röd stenbitsrom
Det är något magiskt med fredagar. Komma hem från jobb och veta att man har hela helgen framför sig. Förra fredagen njöt vi av den här lättfixade räktoasten tillsammans med ett glas vin. Idag passar vi på att önska er alla en trevlig helg!
Räktoast med röd stenbitsrom
till 2 portioner
700 g räkor med skal
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
nymalen svartpeppar
salt
färsk dill (smaka av hur mycket du tycker om)
4 skivor formfranska
röd stenbitsrom
salladsblad
citron
dillkvistar
Skala räkorna och lägg undan några till garneringen. Grovhacka resten och blanda med majonnäs, creme fraiche, svartpeppar, salt och hackad dill.
Rosta brödet och låt svalna. Skär bort kanterna.
Lägg salladsbladen på bröden och fördela röran. Dekorera med hela räkor, stenbitsrom, citron och dillkvistar. Lite extra svartpeppar på toppen skadar inte.
Njut!
Reklam:
Lämna en kommentar