Räkpasta med sparris
Detta är perfekt fredagsmat för mig. Det går snabbt att laga och är riktigt gott! Använder du räkor i lake går det betydligt snabbare än om du skalar dem själv. Inte riktigt lika gott, men det duger. Servera med ett glas kallt vitt vin och sover gott på soffan sen :) Trevlig helg!
Räkpasta med sparris
till 3 portioner
6 dl pasta typ penne
300 g färsk sparris
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
150 g skalade räkor
saften från 1 citron
3 msk skållade mandlar
riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Rosta mandlarna i en torr stekpanna några minuter.
Skär sparrisen i bitar. Lägg knopparna åt sidan.
Skala och hacka vitlöken fint. Fräs i lite olivolja. Tillsätt “stjälkbitaran” av sparrisen och fräs tills de börjar mjukna. Lägg i knopparna och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt.
Blanda med pastan. Strö över mandlar och parmesan.
Reklam:
Lämna en kommentar