Ragu med rigatoni

Vad sägs om lite enkel vardagsmat idag? Här blev det nästan dubbel sats och många lunchlådor till frysen. Fungerar bra att frysa med pastan. Har du möjlighet ta med lite extra parmesan till jobbet, för i micron flyter det annars bara samman totalt.

Ragu med rigatoni
till 4 portioner

500 g pasta rigatoni

400 g nötfärs
2 msk olivolja
1 st gul lök
4 dl grönsaksbuljong (4 dl vatten + 1,5 msk fond)
120 g Philadelphia vitlök & örter

riven parmesan
salt & peppar

tillbehör:
sallad (på fotot en rödkålssallad med apelsin)

Koka pastan. Finhacka lök och stek i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt. Tillsätt buljongen och låt sjuda ca 30 min under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.

Blanda ner philadelphiaosten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda med pastan och rör om.

Servera med färskriven parmesan.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/?p=60752

Kommentarer

Anna skrev 2012-01-22 klockan 13:50

Detta åker direkt in på nästa veckas veckomatsedel! Låter riktigt gott.

Millan skrev 2012-01-22 klockan 13:58

Anna: Tack för att du tog dig tid att kommentera! Kul att du direkt hittade något du ville testa också!

Linda- Cupcakesfluffan skrev 2012-01-23 klockan 09:16

sparar receptet, för det skall testas :-)

Mårtenssons kök skrev 2012-01-24 klockan 21:17

Jodå, det skulle vi absolut kunna tänka oss smakar finfint! Och en härligt rejäl bit parmesan, det ser så gott ut.

Lämna en kommentar




*