Purjolöksrisotto
En enkel risotto kan verkligen vara något av det godaste som finns. Den här krämiga varianten med lax på toppen är dessutom väldigt vacker att titta på.
Purjolöksrisotto
till 3-4 portioner
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vitvinsvinäger
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
olja
300 g arborioris
2-3 dl riven parmesan
salt & peppar
till servering:
lax som snurras till formen av rosor
basilikablad
salt & peppar
Koka upp vattnet och lös upp grönsaksbuljongen i det och blanda ner vitvinsvinägern.
Strimla purjolök. Skala och hacka schalottenlöken och vitlök. Fräs i lite olja tills det mjuknat. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning ett par minuter.
Tillsätt buljongen efterhand, rör om ofta och tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Efter 20-30 minuter borde riset vara färdigt och buljongen slut.
Rör runt och blanda i osten. När osten börjar smälta är risotton färdig.
Reklam:
Lämna en kommentar