Proteinbagels
I början på året gjorde dessa proteinbagels succé hemma hos oss. Dottern bakade dem gång på gång och ingen av oss klagade. Först var de väldigt små, men de blev större och större och hon lärde sig snabbt att med lite vatten i degen blev den smidigare. Så här kommer det modifierade receptet som fungerar superbra!

🥯 Proteinbagels
till 8 stycken
420 g vetemjöl (7 dl )
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl naturell kvarg (0,3 %)
1 msk kallt vatten
1 ägg + gnutta salt
2 msk frön
Tips: Vi blandar sesamfrö, vallmofrön och svartkummin. Men ta vad du råkar ha hemma.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt kvarg och vatten och knåda till en smidig deg.
Dela degen i 8 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så att de blir 8-9 cm i diameter och gör ett hål i mitten, dra försiktigt så hålet blir större och runt, ca 5 cm i diameter.
Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över fröna.
Sätt in plåten i mitten av ugnen 20 minuter eller tills bröden har en fin färg.
Låt svalna på galler.
Originalreceptet på bagelsen finns här, det ovan är aningens ändrat: https://www.instagram.com/p/DE1lN7iIR9U/
🌱 Ćurekot sjeme är svartkummin på svenska eller nigellafrön (Nigella sativa). Svartkummin är inte samma sak som vanlig kummin eller spiskummin. Smaken är lite pepprig, nötig och lätt bitter. Den används ofta i Mellanösterns, indiska och nordafrikanska kök, till exempel på bröd och i kryddblandningar.
Reklam:
Lämna en kommentar