Presentation av Lena

Idag har jag glädjen att få hälsa vår nya gästbloggare Lena välkommen till Salt&Peppar! Men presentationen får hon själv sköta :) Välkommen Lena! /Millan

Mitt första inlägg här i blir en liten presentation av mig själv. Jag heter Lena och mina inlägg här i bloggen kommer att handla om mat och bakning för allergiker och då främst glutenintoleranta. För sju år sedan fick min man diagnosen celiaki eller glutenintolerans. Det innebär att att man inte kan äta mat som innehåller vete, korn eller råg. En del är så pass känsliga att de inte heller klarar av havre men det fungerar bra för min man. Sedan tidigare visste vi om att han är extremt allergisk mot nötter samt att han är känslig mot mjölk och använder låglaktosmjölk istället för vår vanliga. Jag ska erkänna att min första reaktion efter diagnosen var rätt deppig. Kändes väldigt jobbigt att vi inte skulle kunna leva som alla andra familjer utan hela tiden behöva anpassa oss efter hans glutenintolerans. Idag ser jag annorlunda på det hela och har väl mer eller mindre gjort det till en sport att kunna ordna så att han kan njuta lika mycket som vi andra av mat och bak. Det sortiment som erbjuds i mataffären är inte alltid det mest spännande och rätt fattigt tycker jag. Dessutom är det galet dyrt. Jag testar istället att ersätta det han inte tål i vanliga recept och letar ständigt efter nya goda recept för glutenintoleranta. Än så länge har jag lyckats bra med det mesta.

Mer om Lena

Bor: I ett gult radhus 1 mil utanför Stockholm

Familj: Man och våra tre barn, Matilda född-02, Felix född -05 och Oliver född -11

Favoritfärdigmat: Thai

Favoritkryddor: Örter

Favoritkock: Leila Lindholm

Beroende av: Att pröva nya recept


 

 

Kommentarer

Berith skrev 2012-08-11 klockan 09:07

Välkommen Lena! Så roligt att få lära något nytt. Jag tror att det kommer att dyka upp många nya läsare av bloggen.

Maria skrev 2012-08-11 klockan 09:37

Varmt välkommen Lena! Det ska bli spännande att få ta del av dina recept!

Elenore skrev 2012-08-11 klockan 10:47

Välkommen Lena! Det ska bli spännande att läsa dina inlägg då jag nyligen kommit på att jag mår bättre utan mjöl-mat. Har ingen konstaterad allergi utan har bara testat mig fram lite grann, ser fram emot många spännande recept :-)

Marie skrev 2012-08-11 klockan 15:19

Välkommen Lena! Det skall bli kul att följa dig här i bloggen.

Mårtenssons kök skrev 2012-08-12 klockan 17:30

Så kul med nya ansikten, välkommen!

Fredrik skrev 2012-08-13 klockan 10:31

välkommen

Stefan Larsson skrev 2012-10-16 klockan 09:18

Ett tips ! http://youtu.be/AnFHzo8NiCc

Lämna en kommentar
Reklam: