Potatissallad med pesto

Ett ypperligt tillbehör till grillat kött/kyckling är potatissallad. En av mina favoriter är en blandning av ett recept från Arla som min kompis Malin sedan har modifierat en aningens.

Ingredienser till 4 portioner:
1 kg färskpotatis [det fungerar även med kokt pasta om du har det i stället! 4 portioner kokt pasta byts mot färskpotatisen i så fall.]
1 rödlök
1 äpple
2 dl lätt créme fraiche
3 msk pesto, hemlagad eller på burk
2-3 krm salt
50-100 g marinerade soltorkade tomater
1/2 dl grovhackad basilika
1-2 msk balsamvinäger
½ ask körsbärstomater

Gör så här:
1. Borsta och dela de stora potatisarna i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Dela ev. större potatisar i mindre bitar, halvera annars potatisarna.
2. Skala och finhacka löken och äpplet. Blanda lätt créme fraiche, pesto med lök- och äppelhacket.

Pesto, äpple, lök…
3. Strimla de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i såsen.
4. Vänd ner potatisen och basilikan.
5. Smaka av med salt alt. flingsalt.
6. Garnera med basilika.

Potatissallad med pesto

Kommentarer

Linda skrev 2007-07-15 klockan 12:58

Det ser onekligen supergott ut, jag skriver ut receptetf ör att ha senare i sommar. Jag måste bara kommentera den första bilden med den grymt läckre gula slickepotten. Urcoolt foto =)

Maria skrev 2007-07-15 klockan 14:04

Linda: Tackar och bockar för berömmet gällande bilden! :o) Hoppas inte du blir besviken på potatissalladen, det är helt klart min favorit! Det fungerar även med lätt kesella eller matlagnings yoghurt om du inte har créme fraiche hemma. Valfri fetthalt, beronde på hur fett du vill ha den. Tar du den 1% fraichen så blir själva såsen något rinnigare så klart.

Lämna en kommentar




*