Potatissallad med pesto
Ett ypperligt tillbehör till grillat kött/kyckling är potatissallad. En av mina favoriter kommer från min kompis Malin och har blivit ett stående inslag hos oss till allt grillat.
Potatissallad med pesto
4 portioner
1 kg färskpotatis (det fungerar även med kokt pasta om du har det i stället! 4 portioner kokt pasta byts mot färskpotatisen i så fall.)
1 rödlök
1 äpple
2 dl lätt crème fraiche
3 msk pesto, hemlagad eller på burk
2-3 krm salt
50-100 g marinerade soltorkade tomater
1/2 dl grovhackad basilika
1-2 msk balsamvinäger
½ ask körsbärstomater
Gör så här:
1. Borsta och dela de stora potatisarna i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Dela ev. större potatisar i mindre bitar, halvera annars potatisarna.
2. Skala och finhacka löken och äpplet. Blanda lätt crème fraiche, pesto med lök- och äppelhacket.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i såsen.
4. Vänd ner potatisen och basilikan.
5. Smaka av med salt alt. flingsalt.
6. Garnera med basilika.
Kommentarer
Linda skrev 2007-07-15 klockan 12:58
Det ser onekligen supergott ut, jag skriver ut receptetf ör att ha senare i sommar.
Jag måste bara kommentera den första bilden med den grymt läckre gula slickepotten. Urcoolt foto =)
Maria skrev 2007-07-15 klockan 14:04
Linda: Tackar och bockar för berömmet gällande bilden! :o)
Hoppas inte du blir besviken på potatissalladen, det är helt klart min favorit! Det fungerar även med lätt kesella eller matlagnings yoghurt om du inte har créme fraiche hemma. Valfri fetthalt, beronde på hur fett du vill ha den. Tar du den 1% fraichen så blir själva såsen något rinnigare så klart.
Reklam:
Lämna en kommentar