Pestofyllda nötfärsbiffar
Ingredienser:
1kg nötfärs
2 små gula lökar
6 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
2,5 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk salt
3 krm vitpeppar
Fyllning:
75 gr Västerbottenost eller annan smakrik ost
1 dl creme fraiche, 15%
3 msk pesto
Gör så här:
1. Riv osten och blanda med creme fraiche och pesto. Smaka av med eventuellt mer pesto beroende på hur stark just din pesto är. Ställ åt sidan.
2. Finhacka den gula löken. Mjukstek i lite smör utan att den tar färg. Ställ åt sidan.
3. Blanda vatten med ströbröd, potatismjöl, salt, vittpeppar, kalvfond. Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
4. Vänd ner den gula löken och färsen. Blanda till en smidig smet.
5. Rulla till större köttbullar, lägg på en skärbräda som du spolat med kallt vatten.
6. Platta ut bullarna till tunna biffar, klicka på knappt en matsked fyllning. Lägg på en biff till och förslut kanterna. Runda till formen på biffen och stek sedan i en het panna med lite smör så att biffarna får färg, men utan att bränna.
7. Ev. efterstek biffarna i ugnen tills en innertemperatur av 70 grader.
Biffarna serverades med rostade rotfrukter och Mâchesallad och balsamico.
Marias kommentar: Det blir lite mer smak än vanliga pannbiffar vilket jag gillar. Biffarna fungerar utmärkt att frysa för den som undrar. Ostfyllningen kan flyta ut om du inte förseglar kanterna ordentligt. Nyp till ordentligt och vänd dem försiktigt när du bryner dem i pannan.
Kommentarer
Sanna skrev 2012-07-23 klockan 14:16
Det ser riktigt gott ut! Jag ska nog vara strategisk och ge det här receptet till min sambo som älskar att laga färsbiffar :)
Millan skrev 2012-08-13 klockan 21:07
Detta hade vi till middag idag. Riktigt goda biffar! Men man ska följa Marias recept med mängden fyllningen, för vi hade nämligen mindre färs och lika mycket fyllning, vilket gjorde det svårt att få ihop biffarna.
Reklam:
Lämna en kommentar