Pepparkaksgrissini

maria_151205_2

Pepparkaksgrissini
cirka 30 stycken

Ingredienser:
25 gr jäst för söta degar
1,25 dl ljummet vatten
1 dl Dansukker Farinsocker
1 krm salt
1 msk pepparkakskryddor
50 gr rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.

2. Ha därefter i socker, salt, kryddor och smör.

3. Arbeta in mjölet tills degen släpper från skålens kanter.

4. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm. Skär remsor, cirka 1,5 cm breda och vrid dem till spiraler. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175°C i cirka 15 minuter.

maria_151205_1

6. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100°C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

Källa: Dansukker

Marias kommentar:
Jag låter alltid mina grissini stå kvar då jag ha vill dem hårda. Jag brukar servera två olika sorters färskostdipp till dessa. En med smak av syltad ingefära och en med färska lingon.

Lämna en kommentar




*