Pastasås med sellerirot och kräftstjärtar
Kylskåpsrensning kan vara riktigt kul när man inser vilka bortglömda ingredienser man har kvar. Med kräftstjärtar, sparris och creme fraiche hade vi en plan. Det slutade med en fantastiskt god och krämig pastasås som doftade ljuvligt.
Pastasås med sellerirot och kräftstjärtar
till 3-4 portioner
2 schalottenlökar
1/4 rotselleri
smör
1-2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche (34 %)
2 dl mjölk
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 knippe sparris
1 näve småtomater
lite finhackad färsk rosmarin
1 burk kräftstjärtar
salt & peppar
tillbehör:
pasta
Finhacka löken och skär sellerirot i tunna stavar. Lägg i en klick smör och fräs upp. Häll i vinet och låt puttra ordentligt en stund. När nästan allt vinet är borta, häll på creme fraiche, mjölk, finhackad rosmarin och buljong. Låt koka upp.
Skär sparrisen i bitar. Lägg undan knopparna sålänge och lägg ner de “hårda” delarna i stekjärnet. Låt puttra tills sparrisen börjar mjuka. Lägg i delade tomater, sparrisknoppar och kräftstjärtar. Smaka av med salt & peppar. Servera med nykokt pasta och ett glas vitt vin.
Reklam:
Lämna en kommentar