Pasta med salsicciafärs

Salsicciafärs är en smidig genväg till smaksatta färsrätter. För inte så längesedan skrev jag om Salsicciabiffar med parmesanpommes, men idag blir det en Pasta med salsicciafärs! Så enkelt och gott

Pasta med salsicciafärs

Pasta med salsicciafärs

1 gul lök
2 klyftor vitlök
olja

500 g salsicciafärs

1 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 burk  konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
gnutta socker 
1 msk torkad oregano
Salt & peppar

Till servering:
pasta
riven parmesan
grönsaker

Tips: Köp djupfrysta sockerärtor och kasta ner i vattnet sista sekunderna innan du häller av pastan.

Finhacka gul lök och vitlök, och fräs i lite olja. Lägg i färsen och låt den fräsa med.

Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, oregano, salt & peppar. Låt småputtra tills färsen är genomstekt, men gärna längre. Den kan faktiskt puttra i flera timmar utan problem. Blir bara godare då faktiskt.

Servera med pasta, nyriven parmesan och lite grönsaker.

Lämna en kommentar




Reklam: