Pasta med räkor och saffran
Det här med att hålla vikten när man tycker om både att laga och äta mat är inte lätt. Senaste tiden har vi testat några av Aftonbladets viktklubbs-recept. Det mesta är ganska gott, men jag förstår inte varför det ska vara så dyrt? Det senaste receptet vi valde att testa (av upphovsrättsliga skäl har vi inte visat allt vi gjort här) blev en dyr historia.
2 st finhackade schalottenlökar (3 kr)
2 klyftor pressad vitlök (2 kr)
1 msk olivolja
2 pkt saffran (á 9,90 kr)
200 g Mascarpone (1 burk 29,90 kr)
0.5 st fiskbuljongtärning (1 kr)
4 tsk finrivet limeskal (1 lime 4 kr)
3 msk pressad lime
400 g skalade räkor (2 burkar räkor i lag á 27,90 kr)
salt och peppar
240 g okokt pasta (5 kr)
200g morötter (4 kr)
100 g sockerärter (1 paket 12,90 kr)
Fräs löken i olja i en kastrull. Rör ner saffran, mascarponeost, buljongtärning, limeskal och pressad lime. Låt såsen bli varm. Avsluta med att röra ner räkorna. Salta och peppra.
Servera såsen med kokt pasta, morötter och sockerärter.
Källa: viktklubb.se
Nå? Vi börjar med att räkna samman vad det här kostade (priserna är direkt från Malmborgs Caroli i Malmö). Jag har inte räknat med olivolja, salt, peppar och sånt. 137,40!
Detta är alltså förslaget till en vardagsmiddag som räcker till middag för 2 personer + 1 lunchlåda. Lite i saftigaste laget för en vardagsmiddag tycker jag. Och smaken då? Jodå, det var gott, men inget sådär jättehäftigt.
Jag tänker dock göra om det, fast på mitt vis istället.
2 st finhackade schalottenlökar eller 1 st gul lök (3 kr)
2 klyftor pressad vitlök (2 kr)
1 msk olivolja
1 pkt saffran (9,90 kr)
1 burk creme fraiche (9,90 kr) och kanske någon dl mjölk
1 st fiskbuljongtärning (2 kr)
4 tsk finrivet limeskal (1 lime 4 kr)
3 msk pressad lime
1 påse ICAs räkor med skal (29,90kr)
salt och peppar
240 g okokt pasta (5 kr)
200g morötter (4 kr)
Om det blir gott? Det vet jag inte än.. Men priset blir betydligt bättre (69,70 kr) och jag tror inte att smaken kommer ändras så mycket. Det var ju trots allt saffransmaken som gjorde det.
Kommentarer
Caroline skrev 2007-10-13 klockan 01:32
Mmm jag älskar saffran så detta kanske e nåt för mig =) Dock så provar jag nog din mer pengasparande variant ;P
Jenny skrev 2007-10-13 klockan 16:27
DET DÄR ska jag göra imorgon! Jag har saffran kvar sen jag gjorde Fisktaine med gröna oliver från Marocco (www.tasteline.com) Saffran har blivit min favoritkrydda (konstigt nog hatar jag lussekatter).. som dessvärre är dyrare än guld!
Jag gillar din blogg!
Millan skrev 2007-10-15 klockan 20:19
Jenny: Vilken av varianterna skulle du testa? *nyfiken*
Kul att höra att du uppskattar bloggen!
Reklam:
Lämna en kommentar