Pasta med kräftstjärtar och tomater
Vissa dagar måste jag säga att jag kan vara en riktigt bra jobbarkompis. Speciellt en dag när jag har semester och stackars Teresa är kvar på jobb. Då kan det hända att man blir kidnappad på lunchen och serverad följade..
Pasta med kräftstjärtar och tomater
till 2 personer och en lunchlåda
250 g pasta
1 msk pesto
10 bitar soltorkade tomater i örtkryddad olja (ja, typ något sånt iaf. Jag hällde lite från burken tills jag kände mig nöjd)
10 blad färsk basilika (+ några blad att dekorera med om du är på det humöret)
4 förkokta sparrisar i bitar (skär sparrisen i bitar, häll på kokande vatten och låt stå någon minut)
1 burk kräftstjärtar (ca 170g)
tomater i olika färger (några små, några stora och några däremellan)
servera med:
1 blodgrapefrukter
i glasen:
Kiviks Årets skörd Gravenstein (nr 97002)
Koka pastan enligt anvisningar på paketen och häll av vattnet. Blanda sedan ner pesto, soltorkade tomater, hackad basilika och sparris.
Häll av spadet från kräftstjärtarna. Skär de färska tomaterna i klyftor. Blanda med pastan.
Servera med klyftor av blodgrape.
Reklam:
Lämna en kommentar