Pasta med kantareller och stekt squash
En smak av hösten kallar jag detta. Nyplockad squash direkt från trädgården blandas med härliga kantareller (direkt från butiken tyvärr). Resultatet är en frisk pastarätt med härlig smak av citron och mynta.
Servera gärna med ett glas kallt vitt vin.
Pasta med kantareller och stekt squash
1 squash
1 tsk salt
200 g kantareller
olivolja
1/2 dl pistagenötter
150 g fetaost (ett paket)
Dressing:
3 msk olivolja
1/2 citron, rivet skal
2 msk pressad citron
2,5-3 msk finhackad persilja
2 msk finhackad mynta
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
till servering:
350 g spagetti
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala squashen och skär den i bitar. Lägg bitarna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå 30 minuter så att vattnet dras ut. Pressa lätt med handen så att överflödigt vatten försvinner.
Ansa kantarellerna och halvera de stora.
Dressing: Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt fram tills det ska blandas med det andra.
Stek squashbitarna med lite olja några minuter. Lägg sedan ner kantarellerna. Låt fräsa ytterligare några minuter.
Blanda pastan med dressingen och lägg på ett stort serveringsfat. Lägg över squash och kantareller.
Tärna fetan och fördela över. Strö över nötterna. Servera direkt.
Reklam:
Lämna en kommentar