Pasta med hummersås, räkor och sparris
Det är bara lördag en dag i veckan och detta måste ju firas på något sätt ;) Får vi locka med en fantastiskt god och ganska snabblagad middag. Det som tar längst tid är att skala räkorna. Till detta drack vi ett riktigt gott vin från Nya Zeeland.
Pasta med hummersås, räkor och sparris
till 4 portioner
400 g pasta
1 kilo räkor med skal
400 g grön färsk sparris
4 msk smör
såsen:
1 liten gul lök
2 msk smör
1 dl vitt vin
5 dl creme fraiche
4 msk konc hummerfond
gnutta cayennepeppar
salt
till servering:
grovriven parmesan
sallad
Börja med att skala räkorna.
Såsen: Skala löken och finhacka den. Fräs i smör tills löken blivit mjuk. Slå på vinet och låt fräsa en kort stund. Tillsätt creme fraiche, fond och kryddor och låt småputtra några minuter.
Skär sparrisen i bitar och fräs i en klick smör tills sparrisen mjuknar.
Servera pastan med sås, sparris, räkor och parmesan på toppen.
I glasen:
Ett Riesling från Gardo & Morris.
Gardo & Morris Riesling (nr 6430)
Vitt vin , Halvtorrt, Friskt & Fruktigt
Förpackning: Flaska (750 ml)
Pris: 101,00 kr
Källa: systembolaget.se
Millans kommentar: Ett riesling med massor av smak! Glöm alla billiga riesling du smakat och tänk dig istället ett fylligt vitt vin med söt smak äpplen, aprikoser och citrus. Kunde verkligen inte bli bättre ihop med kvällens räkor.
Kommentarer
Petra skrev 2014-01-26 klockan 09:41
Oj så gott det ser ut!
Chrisse skrev 2014-01-26 klockan 15:06
Det var det också kan jag intyga!
Eva skrev 2014-01-30 klockan 16:34
Det här låter riktigt gott och även vintipset låter som en perfekt kombination. Vilken tur att min matguru CamillaK tipsade om ditt recept! :)
Millan skrev 2014-02-08 klockan 09:06
Tack för era kommentarer!
Anna skrev 2014-03-01 klockan 08:28
Gjorde det här igår. Gott och enkelt att göra! Perfekt till en fredagskväll när man vill lyxa lite, men inte hinner laga nåt superavancerat. Men längtar tills det finns svensk färsk sparris. Nu fick det bli fryst svensk sparris.
Reklam:
Lämna en kommentar