Pasta med broccolipesto
Snabblagat, nyttigt och dessutom gott. Pasta med broccolipesto är ett riktigt vardagsrecept som dessutom fungerar bra dagen efter i micron. Hur “smal” rätten blir beror helt på hur mycket parmesan du toppar med på slutet ;)
Pasta med broccolipesto
till 3 portioner
300 g pasta
pesto:
250 g broccoli
2 vitlöksklyftor
3 msk riven parmesan + parmesan till servering
1/3 dl sötmandel (gärna skållad)
cayennepeppar
saften från 1/2 citron
2 msk basilikaolja (saknar du detta kan du ta olivolja och krydda med färsk eller torkad basilka)
1 msk olivolja
några matskedar vatten från när du kokade broccolin
till servering:
tomatsallad (tomater, örtsalt, balsamico)
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Koka broccolin i lättsaltat vatten. När du tar upp broccolin för att mixa den, spara vattnet en stund, för du kan behöva det till peston.
Lägg broccoli, vitlök, parmesan, sötmandel, saften från 1/2 citron och lite cayennepeppar i en mixer och mixra ihop till en slät massa. Tillsätt oljan och fortsätt mixra. Tillsätt broccolivatten tills peston får önskad konsistens.
Tips: Jag föredrar att ha den ganska lös då pastan gärna suger åt sig av fukten. Dessutom blir det bättre dagen efter i micron då.
Blanda pastan med peston. Servera direkt och strö över extra parmesan.
Reklam:
Lämna en kommentar