Pasta med ärtpesto och kronärtskocka
En härligt somrig pasta med krispiga färska ärtskott på toppen.
Pasta med ärtpesto och kronärtskocka
till 4 portioner
400 g pasta
olja
Ärtpesto:
250 g frysta ärtor
2 dl vatten
1 msk flytande grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta (skalad)
1/2 dl solroskärnor
1 dl riven parmesanost
salt & peppar
till servering:
marinerade kronärtskockor (finns att köpa både i delikatessdisken och i burk)
stekta squash-skivor (gärna steka tillsammans med en klyftad gul lök)
fetaost
ärtskott
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Ärtpeston: Koka ärtorna som hastigast. Blanda dem sedan med alla ingredienserna till peston och mixa.
Stek squashen i lite olja, gärna tillsammans med en klyftad gul lök. Om du vill kan du steka med kronärtskockorna också.
Blanda pastan med ärtpeston och servera med squash, kronärtskockor, smulad fetaost.
Reklam:
Lämna en kommentar