Paprikasoppa med färs
Det är verkligen sopptider såhär års, så jag följer i Millans spår och bjuder på ännu ett sopprecept. Tyvärr blev fotot under lagandets gång så suddigt att det får duga med enbart slutresultatet förevigat.
Paprikasoppa med färs, 4 portioner
1 burk grillad paprika
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
3 färska tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt + peppar
400 g nötfärs
olivolja
ev. ruccolasallad och turkisk yoghurt
Bryn färsen i lite olivolja tills den fått lite färg. Låt den stå medan resten av soppan färdigställs. Hacka lök och vitlök och fräs det mjukt med olivolja. Grovhacka paprika och tomater och lägg det i kastrullen med löken. Låt det fräsa i 5 minuter. Häll på grönsaksbuljong och sjud i 10 minuter. Mixa så mycket du behagar, jag föredrar att ha soppan rätt slät medan min sambo gillar när det är lite bitar kvar. Lägg i färsen, salta, peppra. Servera med en klick turkisk yoghurt och några ruccolablad. Man kan variera tillbehören och smula i lite fetaost eller tärna en halv avocado och toppa soppan med.
Det här är i alla fall min favoritsoppa just nu!
Kommentarer
Millan skrev 2007-11-25 klockan 14:16
Den där bilden.. känns verkligen som en julsoppa. Ser jättegott ut!
Reklam:
Lämna en kommentar