Pannkaksmuffins

Ingredienser till 12 st:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med smör.
2. Blanda samman vetemjöl, salt och vaniljsocker. Vispa ner mjölken, lite it aget. Vispa ner tre av äggen och en äggula. SPara en vita, vispa den separta och vänd ner i smeten.

3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

4. Servera pannkaksmuffinsen med färska jordgubbar och lättvispad grädde.

Källa: Nya gourmet, nr 07/08 2011.

Marias kommentar: Dessa muffins fungerar givetvis att äta med valfria tillbehör som du vanligtvis har till pannkaka. I muffinsform blev de väldigt smidiga och passar utmärkt att ta med på picknick. Jag tycker att de fungerar minst lika bra att äta kalla nämligen, men det är givetvis en smaksak.

Dessa kommer vi garanterat göra igen då de gick hem hos såväl stor som liten här hemma.

Kommentarer

anna skrev 2011-07-26 klockan 10:44

Åh det ska jag pröva! Jag som är barnsligt förtjust i pannkaka :)

Maria skrev 2011-07-26 klockan 10:59

Anna: Du får återkomma och säga vad du tyckte om dem sen!

Caroline skrev 2011-07-26 klockan 16:27

Ser mkt mumsiga ut!! :)

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-07-26 klockan 21:27

Så himla gott det ser ut

sofie mumsfillibaba skrev 2011-07-26 klockan 22:29

Smart!! Snabbt och enkelt! Det gillar jag!

Franzi skrev 2011-07-28 klockan 15:26

Tack för receptet. Jag är en stor beundrare av din webbplats. Kärlek Hälsningar från Tyskland.

Emmilie skrev 2012-09-08 klockan 11:19

Det är oxå väldigt gott att utesluta vaniljsockret och sen lägga i stekt bacon och smulad fetaost! Supergott!

Maria skrev 2012-09-08 klockan 17:02

Emmillie: Det ska jag absolut testa någon gång! Det låter jättegott.

Lämna en kommentar




*