Pannacotta med lingonspegel
Vi hade lite utländska gäster på besök och skulle servera en “svensk middag”. Huvudrätten var given, köttbullar, potatis, gräddsås och pressgurka. Efterrätten var däremot svårare, men till slut så blev det en italiensk klassiker med svensk känsla istället. Perfekt att kombinera lingon och söt grädde!
Pannacotta
till 3-4 portioner
5 dl grädde
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Gelésocker Multi (Dan sukker)
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Sjud på svag värme ca 3 minuter och slå sedan upp i portionsskålar.
Lingonspegel
1 dl vatten
1 tsk lingonpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Gelésocker Multi (Dan sukker)
När pannacottan har stelnat kan du gå vidare med detta. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Sjud på svag värme tills det börjar tjockna. Fördela i portionsformarna.
Lingonpulvret är torkade pulveriserade lingon, inget annat.
Reklam:
Lämna en kommentar