Pankopanerad mozzarella
Det bästa som finns att göra med riktigt fin mozzarella är givetvis att bara äta den som den är, gärna tillsammans med solmogna tomater. Eller låta smälta ner över den perfekta pizzan. Men, här ska ni få ett tips på en supergod sak att göra, nämligen att pankopanera och stek/fritera till en krispig yta.
Pankopanerad mozzarella
mozzarella
vetemjöl
ägg
panko
olja
TIPS: Just idag hade jag turen att använda riktigt lyxig Mozzarella di Bufala DOP, som har så mycket smak i sig. Men ibland står jag där med en sån här 10 kr:s billig variant jag köpt som smakar ganska exakt noll. Då är det bara att krydda upp den med färska örtkryddor i pankon, eller riven parmesan. Plötsligt blir det supergott ändå.
Skiva mozzarellan.
Vänd mozzarellan i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist panko.
Stek i rikligt med olja så att det blir friterat på ytan.
Reklam:
Lämna en kommentar