Ostgratinerad tacorulle

Vi kämpar lite här hemma med att utöka vad minstingen äter. Hade han fått välja hade det varit köttbullar/korv/nuggets och ett berg med grönsaker varje dag. Inget annat. Det är väl iof inte katastrof, men jag hade tyckte det var trevligt om hela familjen kunde äta samma mat lite oftare. Nu har det iaf visat sig att tacokryddorna börjat gå hem. Så nyligen har det ätits både vanlig tacos, tacosoppa och nu Ostgratinerad tacorulle! Den landar inte på min favoritlista, men äter hela familjen är jag nöjd! Dessutom mycket mat så det räckte två dagar.

Ostgratinerad tacorulle

🌮 Ostgratinerad tacorulle

Pannkaka i långpanna:
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ihop alla ingredienserna till smeten. Lägg två bakplåtspapper omlott i långpannan, så att det går upp på kanterna. Häll i smeten och grädda 15 minuter.

hur man gör Ostgratinerad tacorulle

Tacofyllning:

500 g färs (kött eller vegofärs)
1 gul lök
1 msk olja
30 g tacokrydda
2 msk tomatpuré
1 burk majskorn (ca 1-2 dl)
1 paprika (jag kör röd för att det är snyggast)

Hacka lök och paprika. Fräs upp löken så att den börjar mjuka och sen i med olja och färs, följt av de andra sakerna.

gratinera i ugnen

Gratinering:
Ost

Fördela fyllningen på pannkakan och rulla ihop.

Tips: ha gärna lite ost här också så håller den samman bättre.

Lägg på osten och gratinera typ 10 minuter tills osten är snygg.

Till servering:
grönsaker

Ostgratinerad tacorulle

Sen är det bara att njuta av middagen och hoppas att barnen äter!

Lämna en kommentar




Reklam: