Omelett – grundrecept samt dillomelett
Lättlagade och goda luncher och middagar som är lätta att variera.
Omelett – grundrecept
till 1 portion
2 ägg
2 msk vatten (eller mjölk eller grädde)
salt
smör
tillbehör (bilden):
tomat
babyspenat
skinka
riven parmesanost
tillbehör (förslag):
brieost
oliver
rucola
lättstekta squashskivor
lax
räkor
creme fraish
creme cheese
fräst svamp
persilja
Tillagning:
Rör ihop ägg, vatten och salt i en skål.
Hetta upp en stekpanna (ca 17 cm i diameter) och lägg i smöret. Slå därefter i äggblandningen. Låt blandningen gräddas tills nästan allt stelnat. Den ska vara lite “geggig” på ytan. Stick hål på eventuella luftbubblor som kommer undertiden.
Lägg upp omeletten med tillbehör på en tallrik.
Dillomelett med lax och spenat
till 1 portion
2 ägg
2 msk vatten
2 tsk dill (färsk eller djupfryst)
salt
smör
2 dl babyspenat
några skivor lax (kallrökt eller gravad)
salt
peppar
Rör ihop ägg, vatten, salt och dill i en skål.
Hetta upp en stekpanna (ca 17 cm i diameter) och lägg i smöret. Slå därefter i äggblandningen. Låt blandningen gräddas tills nästan allt stelnat. Den ska vara lite “geggig” på ytan. Stick hål på eventuella luftbubblor som kommer undertiden.
Lägg upp omeletten på en tallrik och servera med spenat och lax.
Reklam:
Lämna en kommentar