Nyttiga bananpannkakor
Med nyblivna vänner följer också allergier jag inte direkt behövt ta hänsyn till tidigare. Jag känner väl till både laktosintolerans och Celiaki (glutenintolerans), men inte har jag behövt ta hänsyn till båda två samtidigt tidigare. Måste erkänna att det är en utmaning för mig.
Men här är ett toppentips, som passar lika bra till allergikern som alla barnen. Såväl 4-åringarna som 1-åringarna har glatt ätit av dessa! Men berätta inte för dem hur nyttigt det är ;)
Nyttiga bananpannkakor
2 bananer
4 ägg
gnutta salt
ev. 1 tsk vaniljsocker (har du riktigt mogna söta bananer tycker jag inte detta behövs)
knivsudd vaniljpulver
till stekning:
kokosolja
serveringsförslag:
bär/banan
grädde/turkisk yoghurt (laktosfria varianter)
sylt
på fotot syns lite florsocker på toppen
Mosa banenerna. Blanda banan med ägg, salt och vaniljsocker.
Stek i kokosolja.
Tips: Att göra stora hela pannkakor av den här smeten är verkligen inte det enklaste.. så jag tipsar om att göra små istället..
Betydligt enklare och snyggare :)
Reklam:
Lämna en kommentar