Morotsbiffar med halloumi

Fick tips om de här; Morotsbiffar med halloumi. Och jag är glad att jag testade för de var helt i min smak! Saftiga och så goda! Receptet kommer ursprunligen från ICA och har ni inte testat är det dags :)

Morotsbiffar med halloumi

Morotsbiffar med halloumi

till 8 biffar

250 g morötter
1 halloumiost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt & svartpeppar
olja

tips:
Jag gillar att krydda upp dessa lite mer, 1 pressad vitlöksklyfta är toppen. Även lökpulver och spiskummin är goda i dessa. Vill du lyxa lite extra så strö på riven parmesan sista stunden i ugnen.

till servering:
bulgur
sallad
hummus

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.

Blanda morötter, haloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål.

Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja.

Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

Källa: https://www.ica.se/recept/morots-och-halloumibiffar-720975/

Tips: De är godast helt nya från ugnen, men fungerar att värma i micron dagen efter också.

Lämna en kommentar




Reklam: