Mögelostsås med rosmarin
Att få till en riktigt god sås behöver inte vara svårt. Och här kommer ett av mina bästa tips på lyxig helgsås som passar ypperligt bra ihop med en köttbit.
Mögelostsås med rosmarin
1 förpackning Blue castello eller liknande mögelost (ca 250 g)
1 förpackning creme fraiche (2 dl)
1 skvätt grönsaksfond (1/2 msk)
färsk finhackad rosmarin
rejält med peppar
Blanda ingredienserna och värm under omröring så att osten smälter.
Tips: Ofta hittar man ost med väldigt kort datum i butikerna som fungerar perfekt att frysa. Sen är det bara att plocka fram och tillaga en sås liknande denna eller en enkel ädelostpasta (recept här)!
Kommentarer
Marie skrev 2013-04-13 klockan 14:38
Åh, vad gott! Jag bara älskar mögelostsås.
Skall prova denna med rosmarin.
Victoria skrev 2013-04-13 klockan 22:02
Mmm gott!
Ha en fin helg
Kramar fån Victoria på www.victoriasprovkök.se
Erica skrev 2013-04-14 klockan 21:10
Det låter som en intressant kombination med mögelost och rosmarin. Det måste jag testa. Det är två smaker jag i normalt fall gillar väldigt mycket var för sig, men aldrig har testat tillsammans. :-)
Reklam:
Lämna en kommentar