med längtan till julen
ICA var på sitt bästa humör och ville bjuda oss på en julskinka. Vi tackade inte nej till det, utan bestämde oss för att njuta av julmat i slutet på oktober. För varför vänta när man kan njuta redan nu, tänkte vi och bjöd hem mina föräldrar på middag.
Julskinkan är färdigkokt och ska bara griljeras i ugnen. Öppna påsen, ta ut skinkan och ta bort nätet.
Lägg den i en ugnssäker form. Blanda ett ägg med lite senap (skulle gissa på att jag hade i ca 2 msk). Pensla över skinkan och strö över ströbröd. Sätt in ugnen 200 grader ca 15 minuter.
Och ut ur ugnen kommer sedan en saftig och god skinka. Personligen är jag inte speciellt förtjust i den tjocka fettranden som gick genom skinkan. Men den gör trots allt skinkan lite extra saftig.
Vad som mer fanns på vårt lilla julbord var:
Köttbullar + rödbetsallad (recept här)
Bröd + smör + ost
Sill
I dryckesväg testade vi ICAs julmust. Den visade sig ha en väldigt mild och god smak. Flaskan tog snabbt slut, vilket jag tolkar som att folk tyckte om det. Skulle nog föredragit lite mer smak i den dock.
Sen testade vi en lågalkoholhaltig snaps till det. Men det förtjänar ett eget inlägg, så mer om det en annan dag :)
Reklam:
Lämna en kommentar