Maries pastaröra
Maries pastaröra
350 g pastaskruvar
1 msk olivolja
2-4 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor
1 liten knippa dill
grovmalen svartpeppar
150 g riven ost
3 äpple
1 burk skivad svamp
Tips:
den här röran är väldigt god till grillat.
Koka pastan, häll av vattnet och häll över olivoljan. Rör runt och låt svalna.
Blanda creme fraiche och pressad vitlök. Klipp dillen smått och blanda i. Krydda med svartpeppar.
Skär äpplena i småbitar. Blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
Det går utmärkt att förbreda pastaröran dagen innan. Men räkna med att pastan har sugit åt sig det mesta av creme fraichen och därför kan det behövas ytterligare 1-2 dl att blanda i precis innnan servering.
Tack till Marie G för receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar