Marias köttgryta

mariasgryta

Marias köttgryta
till 4 personer

ca 500 g grytbitar/skinksnitzel/
fläskfilé/kycklingfilé

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
100-200 g färska champinjoner ELLER
2 burkar hela champinjoner

1 burk (ca 200 g) Crème Bonjour Cuisine (Tomat eller örter är Marias favoriter)
1 paket matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
1-3 msk kalvfond
salt & peppar
Maizena redning

till servering:
ris/pasta/klyftpotatis/
kokt potatis
sallad

 

Finhacka löken och vitlöken, skala morötterna och skär dem i lagom stora bitar, skär champinjonerna i kvartar.

Bryn löken och vitlöken, vänd ner champinjonerna och morötterna och låt dem steka med någon minut. Lägg över på en tallrik.

Strimla köttet, bryn det i en stekpanna och krydda med salt, peppar, grillkrydda eller vad du nu har för favoritkrydda.

Ha i Crème Bonjour Cuisine, matlagsningsgrädde och mjölk. Rör runt så att allting blandas. Ha i kalvfond. Börja med den mindre mängden och smaka av. Det beror på hur stark smak du vill ha på grytan.

Låt koka samman i ca 10 minuter.

Vänd ner lök och grönsakerna. Låt koka med 5-10 minuter.

Såsen kan lätt skära sig men detta löser du enkelt genom att hälla ner lite Maizena redning, finns både ljus och mörk variant. Låt alltsammans koka upp.

Serveras med ris/pasta/klyftpotatis/kokt potatis och en sallad.

Tack till Maria, cyberoasen.se för receptet!

Lämna en kommentar




Reklam: