Marias köttgryta
Marias köttgryta
till 4 personer
ca 500 g grytbitar/skinksnitzel/
fläskfilé/kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
100-200 g färska champinjoner ELLER
2 burkar hela champinjoner
1 burk (ca 200 g) Crème Bonjour Cuisine (Tomat eller örter är Marias favoriter)
1 paket matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
1-3 msk kalvfond
salt & peppar
Maizena redning
till servering:
ris/pasta/klyftpotatis/
kokt potatis
sallad
Finhacka löken och vitlöken, skala morötterna och skär dem i lagom stora bitar, skär champinjonerna i kvartar.
Bryn löken och vitlöken, vänd ner champinjonerna och morötterna och låt dem steka med någon minut. Lägg över på en tallrik.
Strimla köttet, bryn det i en stekpanna och krydda med salt, peppar, grillkrydda eller vad du nu har för favoritkrydda.
Ha i Crème Bonjour Cuisine, matlagsningsgrädde och mjölk. Rör runt så att allting blandas. Ha i kalvfond. Börja med den mindre mängden och smaka av. Det beror på hur stark smak du vill ha på grytan.
Låt koka samman i ca 10 minuter.
Vänd ner lök och grönsakerna. Låt koka med 5-10 minuter.
Såsen kan lätt skära sig men detta löser du enkelt genom att hälla ner lite Maizena redning, finns både ljus och mörk variant. Låt alltsammans koka upp.
Serveras med ris/pasta/klyftpotatis/kokt potatis och en sallad.
Tack till Maria, cyberoasen.se för receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar