Malins Hallon-pannacotta-paj

Vissa saker gör att man blir ihågkommen av folk man möter. Själv har jag aldrig mött Malin, men jag vet att hon finns och receptet hon lämnde efter sig på arbetsplatsen lever fortfarande. En väldigt lättlagad pannacottapaj med tydlig smak av sommar. Du behöver inte heller använda ugnen till denna, utan det räcker med en spisplatta för att värma grädden. Perfekta sommarkakan helt enkelt.

hallon pannacottapaj

Malins Hallon-pannacotta-paj

75 g smör
12 digestivekex

1 dl socker
3 dl grädde

3 gelatinblad (+ en skål med kallt vatten)

250 g hallon
200 g creme cheese

 

Smält smöret och låt svalna något.

Mixa ihop digestivekexen med det smälta smöret i matberedare. Tryck ut i en form och låt stå i kylen tills det svalnat och stelnat till.

Låt socker och grädde sjuda i en tjockbottnad kastrull tills sockret löst upp sig.

Rör ner gelatinblad som fått stå i en skål med kallt vatten en stund (så att de mjuknat ordentligt).

Ta av kastrullen från plattan.

Mixa hallonen i matberedare till en puré och rör ner i grädden. Rör även ner creme cheese.

Häll över fyllningen i formen och låt stå i kylen minst 3 timmar.

Garnera gärna med lite bär när den serveras.

Källa: Tack till Ingo för receptet!

Kommentarer

Anita skrev 2014-09-15 klockan 20:01

Denna pajen var det godaste jag (o mina gäster)hade ätit på länge, så tummen upp för er blogg.

Millan skrev 2014-09-16 klockan 16:08

Tack Anita! Kul att du gillade både receptet och vår blogg :)

Jörgen Paulsson skrev 2015-03-31 klockan 20:29

Hur många personer är receptet beräknat till?

Millan skrev 2015-04-01 klockan 14:05

Jörgen: Jag vet inte riktigt.. beror ju lite på hur stora bitar man tar. Men typ 11-12 bitar av den storleken du ser på fotot.

Erika skrev 2016-05-31 klockan 04:32

Kan man använda frysta hallon till denna som man först kokar och silar bort kärnor och sen blandar i?

Millan skrev 2016-05-31 klockan 19:18

Det borde gå utmärkt med frysta hallon. Men du behöver inte koka dem (om du köper svenska) och sila bort kärnor. Eftersom du kör med mixern kommer du inte märka av kärnorna iaf. Mer info om kokning av hallon hittar du här: http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillagning-hygien-forpackningar/tillagning/koka-bar/

Lämna en kommentar




*